lotion stretch mark

Hye mommies, nak tanya lotion apa yang sesuai dan selamat utk elakkan stretch mark pd perut time pregnant ni?

11 Balas

I pkai nie.. So far xda stretch marks dah 32wks skrg and buat kulit i elastic thats why stretch mark xde. Depends on kulit u mcm mna lah yg pnting u x biarkan kulit u kering.. Kering tu yg buat gatal2 n u akan rasa nak garu2. Tu yg bahaya tu.. 😬

5y ago

Texture dia ok. Thick sikit lah.. To mmg moist seharian. I sll pakai pagi jer. Mlm i x pkai sbb nak biarkan kulit bernafas gak mlm2 lg pun whole day dr pagi smpai jam 5 6 tahan moist dia. Bila u mandi u cuci pun still dpt rasa moist dia. Klu kering jgn garu yer.. Syg kulit.. Once dah kluar strecth mark gara2 garu mmg dah x blh rewind blt dah seumur hidup mnyesal sebab garu2 hehe.. So far dr 1st tri smpai masuk 32 wks nie i baru bli 1 botol jer.. Klu u dpt time offer kat watson/guardian dia akan ada yg free botol kcil.. Lg untung hehe.. Ok mommie.. All the best.. Jaga kulit yer..