Gatal kulit

Hye momies. Kat sini ada tak pengalaman kulit jadi gatal time pregnant🥺 saya since pregnant kulit jadi gatal gatal. Then, merebak smpai ke satu badan. Blh suggest any product tak? Dah guna krim doctor pn still tak jalan😢

7 Balas

Jumpa doktor lagi ckp krim sblm ni tak berkesan. Jika boleh doktor akan bg ubat yg lagi kuat. Klau x berkesan juga yg baru mintaa jee sampai dpt ubat yg berkesan jika dapat la. Takut juga tak dpt ubat yg lebih kuat sbb pregnant tp boleh try tny sbb ubat ada peringkat2nya, diorg akan bg ubat yg kurang kuat dulu. Then klau x berkesan diorg akan bg yg lebih kuat la. Sis dpt calamine ke? Sbbnya kalau calamine tak berkesan jika tak pregnant diorg akan bg betametasone. Kalau betametasone pun tak berkesan diorg bg hydrocortisone. Haa mcmtu. Tapi syg pregnant x boleh pakai betametasone & hydrocortisone. Try la tanya kalau doktor tahu ubat semulajadi yg sesuai utk pregnant boleh beli dkt farmasi cthnya.

sama mcm sya sis...bila tau kata mengandung terus badan naik gatal2,merebak 1 badan..ambil ubat merata xda kesan...doc kata ni alahan pembawakan baby...smpai masa dia akn hilang sndiri...mmg betul masuk perut 6 bulan gatal2 tu dh kurang..tp biasalah tinggal parut la...lepas pantang kena cari ubat parut pula...

Pakai sabun gelenggang sis, dua kali sehari, saya pun sama ada alahan camtu masa first trimester. Sebulan guna dah hilang gatal satu badan.

Boleh rujuk doktor semula utk tukar ubat. Klu sama juga, kemungkinan besar pembawakan baby.

Sye pakai allano losyen Amway murah je sngt bgus kalau nk try boleh bg thu Sye k

semoga sis cepat sembuh...

Pembawakan baby tuu