Kulit kaki jadi kering dan gatal

since pregnant ni kaki jadi gatal dan kulit jdi kering asyik menggaru jer..mommies lain ada alami mcm ni tak?letak lotion pon tak jalan jugak still kering jgk..ada suggestion tak nk letak cream atau ubat apa apa?

3 Balas

sama la dgn saya..Smpai sekarang ni still gatal² lagi..dekat kaki..makin melarat..kejap Okey kejap gatal balik..😭😭xtau nak buat macam mana dah..doktor kata perubahan hormon time pregnant..skrg dah nak masuk 8bulan..still gatal² dekat kaki..sedih tgk kaki sendiri..🥲🥲🥹🥹

Samaa. Saya guna lotion stretch marks mama choice. Saya guna pagi lepas mandi, tengah hari lepas zohor, dgn malam sebelum tidur. Setakat ni alhamdullilah kurang gatal tapi still kering

boleh sapu balm/oinment utk kulit kering dkt farmasi ada. losyen mungkin tlalu ringan utk puan x ckup melembapkan kulit. semoga cpt pulih ye