Kulit kering ketika hamil

Hai semua nak tanya siapa ada pengalaman kulit muka dan badan kering ketika pregnant? Kulit muka di bahagian mulut habis kering mengelupas. Kaki pula kering dan gatal gatal. Boleh suggest product yg sesuai dan selamat? #kulitkering

4 Balas

Saya sama mcm sis, smpai kulit perut kering, kaki kering, naik biji2 halus, slgi tak keruk dia skli tu dia x selesa, malam pun sma, kdg kering smpai skit. Tak tau nk pakai sbun ap, adik saya belikan mandian susu kmbing Amway tu pakai lembut, tapi bau dia saya tak suka pulak walaupun dia wnagi. hehe, nurse suruh minum air masak bnyak jee😅

sama sis. sebelum pregnant skin flawless. jerawat pun takdak. bila pregnant jerawat pun ada. kulit kering terkopek2. saya bia je. tak berani pakai skincare pelik2. nanti bersalin baru rawat skin balik.

Mungkin alahan ni. Nak suggest takut tak serasi. Boleh cadangkan minum air kosong secukupnya

samaaa saya pun habis kulit muka jadi kering, pakai foundation jadi bercapuk