Ubat tmbh drah

Hye mom yg tgh pregnant..ada tak lpas mkan ubt zincofer(tmbah drah) ni akn ada rsa mual2 dan rsa nak muntah ? Knpa ya ? Sbb klau sya mkan iberet ok jerr...hritu nurse bgi zincofer,hri ni sya mkan rsa nak muntah jerr...???

Ubat tmbh drah
59 Balas

sy pun xbole ubat tu . tukar gn kk nurse bg obimin. kena mkn sblm tdo . jarak sblm mkn 2 Jam mcm tu . sy telan gn air oren . kjp je jd rasa jd penin . lpz tu tdo 😅

Ye sya pun sma, sebulan lebih ambik ubat jnis ni, tpi dh tak dpat tahan, sya minta kt doktor ubat 4jnis termsuk vitamin, oklh smpai dh nk bersalin sya dpat mkan,

jgn makan time perut kosong. zincofer ni jenis cepat hadam. kena makan lepas makan. mcm sy mkn then minum air manis. kalau tk, bila sedawa tu bau dia aummm sgt

Mmg zincofer dia akn rasa loya n nk muntah.. Kdang2 akn rasa letih sgt..ikut kesesuaian kite...bgtau doktor klu xbleh mkn zincofer nti doktor akn bg ubat lain

saya mula2 mkn waktu pagi mmng mual2 n muntah, jdi saya try mkn waktu mlm sblom tido baru rasa okyh xde mual2 n muntah... sis try mkn waktu mlm sblom tido..

Saya ambil Zincofer ni. Alhamdulillah tak ada mual2 atau muntah. Cuma lps ambil Zincofer saya akan tido dlm sejam. Saya jadi mengantuk. Lps tu segar semula.

Sye pon makan iberet...kalau lupa makan time siang ok lagi...kalau zincofer Sye kena makan malam kalau makan siang mula la loya terus xsedap badan...

sy makan pun muntah..kepala jdi pening terus sy gi kk mtk tukar ubat, bgi tahu ubat ni xleh nk mkn dpt blik ubat 4 beradik tu 😄bru lah ok

saya pun muntah mkn ubat ni, lepastu bagi tau nurse kk cakap nk tukar nurse tukar dgn ubat 4 jenis. ada kt kk sis kena bagitau.

try ambil sebelum tidur. sy pun muntah2 kalau ambik zincofer awal pagi.. try malam ok xmuntah dah. hb pun naik bacaan