Pampers Untuk Newborn

Hi TAP, Nak tanya, antara Drypers dan Pet Pet mana yang lagi bagus untuk newborn?

121 Balas

Depend on baby size kot..I bought petpet Masa pregnant but luckily only bought two packet jer..then hospital bagi lagi samples utk Huggies, Drypers & Merries.. but masa baby first week tu apparently still kecik so try Huggies and petpet it will leak a bit..end up using Offspring for the time being. Memang pricey but quality tu worth it. Baby totally x de diaper rash since the absorption is good. But I guess after one month will switch back to normal brand jer cuz offspring tu memang mahal 😅 and baby I grow quite fast so by the end of one month mostly newborn diapers tu x leh pakai dah..so lesson learned next time I'll only buy baby necessities after baby born lol

Anak saya tak boleh pakai pet pet.. Naik ruam... Masa baby pakai drypers tapi tu utk anak 1 dan 2 je... Lepas drypers buat packaging baru... Kami tukar pakai genki... So, anak ketiga keempat guna genki masa newborn... Dah besar sikit pakai genki atau mamypoko.. Tapi sekarang ni pakai huggies pants lebih ekonomi... 😊

My baby and my other siblings punya baby got rashes bila pakai pet pet. Tapi bila tukar drypers okay. Tapi in the end it depends on baby sesuai ke tak kena try and error. Kalau I kalau kat rumah pakai yg mur mur je. Kalau nak jalan2 atau malam pakai mamypoko malas nak tukar. Hehe.

sbenarnye pamper ape pun xpe klau new born klau kulit die xsensitif.. sb pmpers new born ni pkai kjp je.. kerap kene tukar.. klau nk bjimat boleh beli yg biase je.. tp kalau mcm sy dh terbiase selese dgn drypers dr ank sulong lg . so sy pilih drypers😊

Mana mana pun boleh, asalkan jangan beli terlampau banyak. Sebab baby cepat membesar. Kalau saya, saya beli whoopie utk newborn sbb anak tak banyak membuang. Bila dah sebulan ke atas, baru saya tukar ke drypers sbb baby dah banyak membuang.

Pempes apepun ok je sis,sbb bby kerap berak,berak sikit tukar kencing sikit dh nk kne tukar sbb takut ruam (maklum la bby lg), Tp sbb tanye antara dua tu petpet or drypers,sy amik drypers je,

Beli pmpers ikut kemampuan kite n yg sesuai dgn baby mama. Klu dh sesuai alhamdulillah, teruskan. Klu nmpk mcm ad ruam or merah boleh try n errror. Sbb pmpers nie kite akn pkai lame gak tu. 😄

Utk newborn beli je yg biasa n murah kalau nk jimat sbb baby kerap kencing n berak . So kalau beli yg mahal2 membazir . Da start umur dkt setahun baru pakaikan yg jenama .

mcm baby saya, nb pakai petpet.. lepas pusat dia dah ok, nk tukar S saya pakai drypers. Anak saya jenis kuat kencing😂 petpet xdapat tampung hahahahaha adoiii pakai drypers okayyy

Sy dlu beli 2 jenis pampers, yg pertama drypers NB dan yg ke2 tu pampers biasa2 sja yg brand pun x terkenal. Sbb bby newborn ni sehari boleh berak smpai 5 kli.