I have an ANEMIA

how you deal with it ? My HB is 9.0 . What should i take to high up my HB ? I think i want to try drink Anmum Materna and eat kerang rebus . Is it okayh ?

59 Balas

minum air limau kasturi tanpa gula (vit c) dengan nasi. makan ubat iron dengan vit c. doktor kasi saya zincofer utk malam sebelum tido, pagi pagi makan iron tablet. susu saya minum petang sbb nak kasi gap. hb saya dari 9.5, alhamdulillah dah naik 12.3. rasa bertenaga sgt bila hb dah naik. boleh cuba.