worry

how to avoid worrying about miscarriage because my last pregnancy was miscarriage during 2nd trimester. now im 9weeks pregnant, i always feel worry about it. is it normal to feel worry?

9 Balas

normal. sya pn thun llu kguguran 12 mnggu. now secnd prgnncy dh 13 mnggu. awl2 thu mngndung mmg rsau.. tp set dlm minda if mmg dh Allah bgi rzki tak kn kemana. just be positive, bnykkn reht, jgn bt krja brt2 n try not to stress.

5y ago

Jarak untuk 2nd pregnancy ni lama tak sis?

dun worry sis.. kalau risau sebab rahim lemah.. boleh mntk doc suggest ubat.. mcm sy mkn ubat duphaston beli kat pharmacy.. sbb 1st pregnncy miscarrinage.. skrg dh 34weeks.. alhamdulillah.. semoga dipermudahkn urusan kita semua..

5y ago

Duphaston tu makan sekiranya dah pregnant atau sebelum pun boleh sis? Saya pun pernah gugur pertama kali. Ni utk berjaga2 sekiranya ada rezeki lagi.

alahaiii jangan fikir sis. fikiran tu la yang menyebabkan u stress dn bila stress bp akn naik.. so that is why u nnti miscarriage. jngan laahhh dear.. u should think about positif think and be happy mommy.

same mcm sy. ini pregnant sy yg ke 4.. yg sebelum nie semua miscarriage jugak.. skrg da 8 minggu even sac size 5 minggu.. kite same2 bykkan berdoa semoga ade rezeki untuk jadi ibu..

It is normal, sy pun menghadapi benda sama masa 1st pregnancy. Masa 2nd pregnancy i set my mind to be positive, rest byk2 dan lansung tak buat kerja berat sbb berjaga jaga

Take care sis. Fikirkan yg positif je. Doa banyak2. Semoga ibu dan anak dilindungi sentiasa 🙂

Normal dear but dont worry all will be fine. Hugss

normal sbb prnh ada pgalaman,banyakkn berdoa

5y ago

stay positif,preggy mommy xelok stress

smoga dpermudahkan sis