paras gula naik ??

how to do ? anyone could give any comment ?? #31weeks

9 Balas

In same boat. I'm 31wks too. I'm under medication, control food intake/portion. No sweet food. Monitor ur glucose level by urself. So far ok under control. Break your meal into small portion. :) Dr ask stop drinking pregnancy milk powder. Try some fresh milk. Hopefully our baby are healthy.. and take care.

5y ago

Kurus o. Jgn makan makanan carbo sama makanan bergula. Sama2 kami control ya. Kamu ada beli machine glucose test sukat sendiri di rumah?

Diet. Cut off semua carbo & sweets.. sya pun sdg dipantau sbb ada gdm.. but so far now okay sdah.. a week diet berat turun 1kg and gula is normal. Buah oun makan yg tawar sja.. jambu batu atau green apple.. Buah pun ble buat kita gdm..

morning sickness alahan mual mual smpai lembik nak ulang alik pergi kerja ..dah try jus mamariam masih sama ..sapa sapa penah try jus mamariam ada tak yg mnum tapi tak bekesan mcm sy 😫

4y ago

Ada yg bgtau jus mamariam tu gula dia tggi.. sy penah consume sbb nak naikkn hb.bukan naik tp trunnya byk.. so, skrg mmg stop trus.bergantung pd bdn individu..

memang perlu banyakkan minum air kosong sis, elakkan minum air berwarna or bergula termasuk susu jugak sementara atau pilih susu no sugar ataupun ambil pil kalsium utk gantikan susu.

5y ago

sya bukan jenis yg amalkan susu sis masa pregnant, boleh tya nurse atau doktor mana yg paling bagus.

Try jus mamariam sis. Ia memang terbaik. Selama sy check up, gulaa okay jerr😊😊 hb pun okay sis. Selamat mencuba👌

5y ago

Maybe sis tak serasi kot dgn jus mamariam. Tpi selama saya amalkan jus mamarian, memang okay. Selama check up gula semua okay, HB pun okay. Kaki pun tak bengkak, nurse semua puji 🤭

Banyakkan minum air, kurangkan makanan dan minuman manis

kurangkan mknan and mnuman brgula ..

Makan Green apple hari2

Minum byk air sis

5y ago

kalau mnum air byk kembali ke paras normal ke ? ari ni bru dpt result pras gula 8.30 .