setahun sorg

hina ke mngndung ank setahun sorg. siap ckp nnti x larat nk jga dua2 . nnti pnat lh. yg jga tu sya. bukan mulut mkcik bawang. sya merancang, tpi Allah swt ttap bgi. so, salah sya ke?

7 Balas

Tak salah sis. Yg salah is organ dalaman kita tak pulih sepenuhnya lg. Sy pun setahun sorg juga. Lantak lah org mengata. Mampu tak mampu jaga itu dari kita lah kan. Anak2 ni pembawa rezeki. Mulut org busuk tu abaikan jela. Rezeki kita seorg wanita yg subur. Merancang tu iya,tp klu Allah ada rancangan Dia sendiri nk buat mcm mna. Semoga Allah permudahkan sis.

kwn sy ada 5 org ank semua setahun sorg..mmg ada ramai yg mengata dy tp dy ignore je sbb dy tau dy mampu jaga dan didik ank2 dy..dy yakin bila ank2 dah besar,dorg akn jaga mak ayh dorg dgn baik..fikir yg baik2 je..apa org nak ckp biar la..dorg x tau kita mampu ke x jaga..dorg x tau apa yg awk lalui..

awk jenis trlalu subur ni.cuba kaedah perancang implanon.agk mhl tp utk 3 thn.maybe bole ikat terus sis kalau dah cukup kuota brp org yg sis n suami mau.kalau larat n mampu in terms of mental,fizikal n financial actually xde mslh setahun satu ke 2 ke.

Ish xla...mak sy dlu setahun satu ok je...cuma ank tu la kesian cpt sgt ad adik n xsempt nk manja lama²...yup btl Allah yg menentukan segalanya awk ...tp klau nk merancang pon blh mkn ubt, cucuk or rancang sndr je kn 😁

5y ago

Yea ke awk ....rezeki tu ☺☺🙂

tak salah..saya pun setahun sorang ..skrg anak saya 8thn,9thn,10thn dan skrg tgh pregnant 20 mggu utk no.4. boy, girl, boy, and no.4 girl😉

Mcm emak sy la dulu2.. Mak sy cerita yg kata tu bkn org luar tp nurse di kk.. Hahahaha 🤣 sibuk hal org bkn pinjam perut dia pun

taksalah pun