puting tiruan

salam. nak tnya ade x yg bgi puting tiruan kat anak. tpi gigi still cntik. sbb mkcik bawang ckp. x elok bgi . nnti gigi jongang. soalnya klu x bgi pon. botol yg dia isap tu pon puting jugak kan. sya bgi sbb anak suka hisap2 . dan yg bgi nasihat tu. xde anak agi. x tau rse anak yg suka ngempeng.

2 Balas

Sy ank pertama pki puting tiruan sampai umo 3 tahun..menyusu botol sampai 4 tahun.. alhamdullilah x de pn jongang2 nya...gg dia lagi elok x der masaalah pn..waktu mlm je lepas dia menyusu Saya tarik botol x bgi nyoyot botol kosong..coz x nk bgi gg dia kna karies susu..start umo sthun slalu bwa jumpa dentist..utk check up gg..dokt puji gg ank x der masaalah.. alhamdullilah..

4y ago

Hi, boleh tahu puting brand dan jenis apa awak bagi anak?

Kalau hisap botol tu baby tak 24 jam duk hisap puting tu. Akak ipar saya ajar anak dia bagi puting tiruan tapi dengan syarat jangan jadikan benda wajib bagi dia, kalau 24 jam hisap nanti memang ada boleh jongang. Kiranya tips jangan bagi selalu, bagi untuk nak tidur ke tapi lepas dia lena dah kena cabut.