Pengalaman Induce

Hii,spe sini ada pengalaman kena induce ??brpe lama skitnya .. admit terus kena induce ke .

2 Balas

Kalau awak ada GDM doctor akan admit nak monitor baby. Kalau awak cukup 40minggu tapi masih tiada tanda tanda bersalin, mungkin dia akan nasihatkan untuk induce. Induce bagi saya sakit dan kurang selesa. Sebab saya dapat doctor lelaki time tu sebab saya masuk hospital ampang. Dia induce dua kali. Kali pertama induce, tapi masih tiada bukaan. Tiada rasa sakit. Kali kedua dia induce, dalam setengah jam macam tu air ketuban pecah bersama darah. Tu sakit. Tapi dia sebenarnya sakit contraction. Bila bukaan dah lebih 7cm dia akan bawa ke bilik bersalin. Harap membantu