Induce bersalin

Hii mommy² .. siapa ada pengalaman induce? Berapa lama tempoh masa utk rasa contraction selepas masukkan ubat tu? sbb sy first time kena skrng dh hampir 8jam lepas masuk ubat still takde rsa apa² 😆

2 Balas

Pengalaman saya dulu induce anak sulung Lps masuk ubat pertama mmg tak rasa apa pun. Lps masuk ubat ke 2 baru rasa sakit.. Makin malam makin sakit. Contraction 22 jam. Tak sempat masuk ubat ke 3 dh bersalin. 😁. Moga dipermudah segala urusan sis..

biasa kne pantau 24 hours klu xda contraction akan masuk ubat yg kedua. ni klu induce masuk ubat kt bawah. klu xde kesan gk akan induce gune iv line. ni biase utk anak first tp klu anak kedua akan pkai induce jnis ballon.