Bersalin induce

Hi. Saya kena warded khamis ni & kena induce. Nak tanya pengalaman mommies yang pernah induce sakit tak? Berapa lama ambik masa untuk beranak? Kalau diberi pilihan mommies akan pilih induce or czer?

4 Balas

Sakit tu beza bagi tiap² org. Pd sy, yg paling sakit masa check bukaan. Induce yg sy dpt masuk pil dari bawah. Proses tu tak sakit. Lepas masuk pil baru rasa contraction. Biasa laa sakit macam sakit pinggang tu. Rasa rimas, tak selesa, nak minta org urut pun ada. Cuma nak dapat bukaan tu ambik masa lama juga. Btw anak kedua ni sy pilih lahir normal jugak. Mungkin kena induce jugak. Rabu ni tunggu keputusan hospital sama ada kena admit terus atau masih boleh tunggu lagi. Semoga kita semua selamat melahirkan & diberi kesihatan ibu dan anak, amin.

Induce “ bersalin paksa” memang sakit la. 😂 first dulu, saya, doc bagi masuk belon. Dia kata kalau belon ni jatuh tu tandanya dah 3cm. Misal kata belon tak jatuh juga kena masuk induce ubat cara lain pula. Induce banyak jenis. Alhamdulillah lepas belon jatuh dan hari yg sama terus tolak lb. Masuk belon 10pagi, masuk lb 10malam. 😆 rasa dia macam mana takyah tanya la, macam nak gila tak senang duduk. 🫢

9mo ago

Tapi tulah laa, sakit bagai nak rak, tau tau nak bersalin kali yg kedua dah ni. Tunggu hari jee. Saya doakan urusan sis dipeemudahkan. Dan doakan urusan saya juga dipermudahkan yaa.🫰🏻🥹

Sama je bg sy sbb jenis sakit dr 3cm. Ms bukaan pn sama. Dlm 8-12jam gtu. Kalau nk ckp sakit, normal mmg sakit time contraction. Lg sakit dr czer. Tp czer tu sakit seminggu dua lps beranak. Sy dh 3 kali beranak, kali ke 2 sy mmg tak sanggup contraction n ckp kat husband sy nk czer n hosp swasta 😂 mmg dpt sbb kecicukan anak songsang ms dh induce. Induce dpt czer pn dpt 🤣

9mo ago

Kedudukan**

saya baby first induce .. ubat .. tapi saya sakit kejap je .. masuk ubat kul 8.30 .. pukul 11.45 , beranak