puting kosong

hii , tahu tak puting kosong yang lembut untuk bagi anak yag baru nak belajar isap puting . anak saya asik nak ngempeng . bila dia dah tidur then takrasa dalam mulut dia ade puting dia menangis , terus besar biji mata eh . dah try beli pigeon dan tollyjoy dua-ii dia xnk .

puting kosong
12 Balas

maaf puan sy kurang psti ttg ini .sbb ank sy xpnh guna ni..even pnh try bg .dia rejek..smpai umo dia dh setahun 9 bulan dia xpnh guna puting kosong .dia xsuke. dlu kalau dia tenangkn dri ms g chckup tggu q rmai lmbt dpt susu dia akn isap jari smpai lena....kalau bg pn dia campak...tp xpe sy try up status puan ni ea..hrp jika ada mommy lain ada pnglmn ttg ini blh share dgn puan..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

saya pon mengalami masalah mcm sis. segala jenis puting, brand, semua beli, semua tanak. puting mak dia je nak. situasi ni jadi sampai 4 bulan. lepas tu, dia slow2 tidur xnak puting mak dia dah sebab dia nak tidur style lain. dodoi la, babap montot la 😂😂😂 masalah lain pulak, nak hisap jari je kerja sampai basah baju, basah tudung mak dia, basah semua la hahahaha adoi

try nattursutten pacifier ni ,cari yg butterfly round sbb puting bulat mcm botol susu ..try cari dkt farmasi sbb dkt baby shop jarang ada jual mcm ni .

mak sy pernah ajar.. kalau bby taknk hisap puting, cap sikit madu kat hujung puting tu, bg dia rasa bila dia hisap sedap, lama² dia nak..

3y ago

maaf puan.. baby bawah 1 tahun xboleh kasi madu.. takut baby tu kena alahan yg membawa maut.. kalau xkena xpe.. kalau dah kena.. buat apa pun xguna dah..

Sya mula2 dlu bagi puting tommie tippee.. Tpi puting tu cam gemuk sikit.. then tukar avent.. Tpi dua2 okey

Brand NUK mmg lembut. Shape dia pun mmg untuk anti jongang. Saya beli yg tu tapi anak pulak taknak puting

anak saya pun taknak hisap puting,lagi sedap jari juga.

Saya pun mengalami masalah sama mcm sis 😭😭

hye mommy ade cba nuk x. ?cba try nuk tgk. .

anak saya xsuka puting

3y ago

die tnye soalan tu. so jwb le soalan die. x menjwb soalan ni😏