Selera makan

Hai mommies, saya nak tanya ada tak yang 1 trimester yang selera makan kurang. Nak makan nasi tapi bila nak makan cuma dapat makan dalam kuantiti sedikit sahaja. Ada tak tips untuk ada selera makan? takut takde tenaga waktu tengah kerja

2 Balas

normal jika alami morning sickness tiada selera makan .tp puan kena try n error tgk bdn puan blh trima apa .mcm sy dlu xblh mkn nsi dan lauk2 yg biasa sy suka mkn... sy hnye lalu makan bubur nasi dan buah .jd sy makan tu shj ..kena kuat smgt try n error mana yg blh di terima tekak..mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

janji makan .dan kena paksa makan juga kan .tul x?? sbb ms pringkat awal bby nk build ni la bby perlukn makanan berkhasiat dr mak nya sblm terbentuk menjadi manusia yg sempurna di dalam rahim kita..jd kena kuatkan smgt 😉✌🏻demi bby dlm kandungan .

normal, saya dah 9w masih tak ada selera tapi jangan biar perut kosong ya, kene paksa makan nanti kita yang sakit.