tumpang tanya! ?

hii, saya nak tanya saya dah buat pregnancy test 3 hari lepas n its positive. tapi tetiba harini saya dtg period, saya tak pergi clinic lagi sebab husband saya kerja luar daerah. anyone pernah alami macam ni tak?

21 Balas

Lebih baik puan consult doc.. Sy pernah alaminya masa pregnant anak pertama.. Dh pregnant 3 bulan, tp masih keluar darah mcm period.. Doc kata, kalau upt resultnya dou le line, inshaAllah, confirm pregnant.. Tp x tau kenapa bleeding.. So doc refer case sy pd pakar o&g.. Doc kata, sy berisiko utk misscarriage.. Tp bila scan, semuanya normal.. Doc beri ubat kuatkan rahim.. Alhamdulillah, ada rezeki sy, baby selamat keluar genap 39w.. Puan segera ye jumpa doc.. Sy doakan puan dan baby sihat dan selamat, dipermudahkan segala urusan..

5y ago

Alhamdulillah, heartbeat mmg ada dan ok tiap kali scan.. Yg bab saiz kandungan tu pun ok.. Actually, awal2 doc dan nurse pun susah nk estimate due sy masa tu, sbb sy ada masalah irregular period.. Even pregnant pun sy x sedar, sbb case ni la.. (Bleeding yg sy sangkakan period, tp rupa2nya dh pregnant 3 bulan masa tu...) Jd doc kata, dia akan lihat perkembangan dan tumbesaran janin utk tentukan anggaran usia kandungan.. Tiap kali scan, alhamdulillah, tumbesaran pun ok.. Due awal bulan 4, tp mid mac dh deliver