bukaan baru 1cm

hii mommy semua, nak tanya, macam mana ya nak cepat kan bukaan jalan,dah dah 39w 3d, air ketuban n darah atau lendir belom kluar, tapi sakit 5minit sekali dh ada,pergi hospital dokter cakap baru 1cm,,dokter bagi balik dulu sebab dia cakap anak sulung n baru 1cm,nak tunggu bukaan jadi 40cm lambat kalau anak sulung,ada cara tak macam mana nak cepat kan bukaan,,nurse n dokter xbagi minum air selusuh or whT,,,bow tengah menahan sakit contraction sambil main gym ball n buat sit up je

6 Balas

jgn mnum air selusuh slagi bukaan belum 7cm nt sis sakit tp bukaan xbukak byk lg.. lg la seksa, bykkan naik turun tangga or squad, jln2.. klau sakit baring mengiring ke kiri, blajar teknik pernafasan yg btul utk kurangkan sakit.. set mind mcm mna pun aku nk besalin normal, good luck sis smoga slamat smuanya