Isteri...

Hidup jadi isteri ni mmg kena makan hati ke? Aku tgk, baik mak aku... Mak mertua aku... Makan hati jek memanjang... Lps tu aku tgk... Klu yg xde nk mkn hati, trlalu mengikat suami plak... Mcm akk ipar aku, cian plak pd laki dia... Mcm abg aku pun sama, dhx terurus... Bini plak yg seronok... Dunia... Dunia...

13 Balas

itu sudah nasib badan masing2. saya dulu selalu menyangka perkahwinan saya sempurna sehingga baru2 ni berlakunya perselisihan faham antara saya & suami. baru saya faham perasaan ibu & kakak ipar yg pernah terguris oleh kata2 & layanan kasar pasangan masing2. tapi saya anggap itu semua ujian. sesungguhnya ia membuat saya lebih cekal dlm kehidupan harian & jgn kita mensia2kan kebhagian yg ada