laki yg tak paham

Korang ada tak situation cam laki aku suh aku ikat tak yah beranak lagi.. aku cuma jawap dlm hati..awaklah buat vasoktomi apsal plak saya nak kena mkn pil and ikat..ni aku baru 8 bulan blom beranak tapi dia dah 2 kali bersuara benda yg sama.. stress betul aku

13 Balas

Pls kita wanita jgn kondem wanita, dia stress mengandung, fahami la ibu mengandung, dia bkn aibkan suami,dia cuma minta pendapat korang ja,bg la pendapat yg rasional sikit,kita sepatutnya sokong dari segi mental dan emosi,bahaya emosi ibu mengandung, boleh jejaskan kandungan..tida apa, sis bole amalkan pil perancang, tuk suami boleh amalkan pencegahan semasa bersama contohnya pakai k**d**m.. Slmt hari ibu

sy pulak lps dpt ank sepsg request dgn doc nk ikat.suami pun x kisah jg.tp skrg pakai implanon dulu.lps 3 thn kluarkn implanon ni pegi klinik then arap2 bole la dpt date utk ikat.cukupla ank 2 saje.sy x larat dah nk preggy n jaga ank 24 jam..

3y ago

setakat ni kesan dia cuma sy x period je.lain2 tu xde rs apa2 pun.mcm normal je.yg paling best sy dpt puasa penuh..hehe.

betul tu, baru adil...awk rasa sakitnya beranak, dia rasa sakitnya buat vasektomi...😊 lgipn vsektomi cepat pulih...10x ganda sakitnya beranak, belah perut untk ikat lgi, brpantang lgi..itu blm bab masuk2 angin..

Sy tak faham sy cakap aib suami sedangkan sy pun xtau sis sapa. Haha. Sis, cakap kt suami, haram sukahati nak ikat2 tanpa sebab. Sis nti boleh amek perancang mcm impan ke yg 5 tahun tu.

Buka aib mcmna tu.. Nama pun anonymous 😅😅mommy2 support each other kan lg baik.. Anyhow don't stress sis.. Focus baby dulu, da lahir baru fikir yg lain2 bgtau husband ✌️💐

Saya rasa die tanye... Bukan aib kan... Kalau aib xd nye dy akan ckp korg ada tak stiuasi mcm dy... Hmmmm

3y ago

Btl tu..just tnye pndgn. Nape ramai ckp buka aib

Amboi. Belum beranak dh suruh ikat? Mana blh mcm tu. Bdn kita, kita la decide.

5y ago

Aduhai.. takpe la sis..mungkin dia risau sgt dgn kesihatan sis la tu. Sabar dan sangka baik je la. Tak semestinya ikatkan? Ada mcm2 cara lagi utk cegah? Takpe la.. yg penting, sis jgn la emosi sgt.. tgh preggy ni mcm2 perasaan bercampur..

Tu pasal.. Mintak pdpat dgn aib pon xtau dah... Cm ne tuh..

Sabar ye kat.. Cakap lembut2 dgn suami... Moga dia faham..

KALAU TAK MENGANDUNG LAGI MANDULKAN SUSAH APA BODOH