Air Gula

Hi normally bila kena minum air gula dkt KK? Saya baru masuk 20weeks ?

103 Balas

Alhamdulillah td bru minum utk kedua kalinya.. Time 7 bulan.. Harap2 x sangkutla.. Huhuhu

Kalau sangkut, dia call awal. Kalau okay, next appointment tengok result kat buku 😅

sy bru sdh mnum td... mnum stengah glas, brenti n smbung mnum lgi😁 okay jgk rsa😅

sis mnum skli teguk je. Jgn rase2 air gula tu mnum je smpai abis trus. Sy buat cmtu je

saya pernah minum air gula.. kalau nak minum terus je.. jangan breti

ya sis.. start umur ibu 25 tahun dah kena suruh minum air gula. tiap kali mengndung

5week 5day saya dah minum gula..tgok pada kk mana n minggu keberape bukak buku tuh

Kencing manis ni kadang bukan sbb suka minum manis2 tp amik karbo terlalu banyak.

5y ago

Biskut2 pun termasuk?

Ya mmg kna minum.. Sy dh minum ms awl2 pregnant dan nnt 28 weeks kna minum lg..

Takde effect pun. Kalau jenis mmg ade kencing manis, control mcm mana pun result tgi.

5y ago

Takda kencing manis cuma risau sebab suka makan manis 😁