Folic Acid 5mg dan OBIMIN

Hi mummy.. nak tanya mummy smua amalkan yg mana? saya ada dapat folic acid dari hospital dan masa buat buku pink kk bagi sy obimin.. skg sy dah pregnant 9 week.. mne lagi better sy ambil? folic acid 5 mg atau obimin yg ada pelbagai vitamin tapi folic acid rendah x smpai 5mg?

22 Balas

hai mommy..sya nak tanya klu dah minum esp shaklee perlu ka mkn pil folic acid?

Haritu nurse bgtaw kalu xserasi ubat yg klinik bagi boleh jer beli vitamin sendiri

Saya pun skrg mkn obimin je..ubat kk bagi x serasi mkn muntah..tu skrg mkn obimin

Asid folik utk trimester pertama. Obimin utk trimester kedua & tiga.

2y ago

mungkin la. hb Sy 11.6.

Makan yg baru dpt la.. dh dpt obimin, mkn obimin jer

Tak perlu. Obimim dah lengkap ada semua

Better obimin, lgkap smua vit dlm tu

Makan obimin terus pun boleh. All in

2y ago

tu la dok tanya2 kan. last mengandung 11tahun lepas. dulu dapat asing2 kan. huhuhu.. rasa mcm first time mengandung balik.

Tak perlu sis. Obimin dah all in 1

5y ago

Ooo. Tq sis. Sebab keluar artikel yg baby meninggal lepas 18jam lahir sebab kekurangan asid folid. Tu saya risau kalau x makan asid folid

Obimin is good enough....