Obimin+acid folic

Nk tny mommy's kt sni.. Uols mkn obimin sejak kandungan brpa weeks? Dan uols mkn obimin shj atau tambah dgn acid folic skali? Sbb tgk contents obimin tu acid folic cuma 1mg.. Bkn ke ibu hamil sepatut nye kne mkn acid folic 5mg sehari?

2 Balas

Sy makan 4 serangkai. Biasanya kalau nurse bg obimin, nurse x bg dah makan asid folic sbb obimin dah all in 1. Tapi utk kepastian better sis tnya nurse masa check up

5y ago

Kalau mcm tu better sis tnya doc masa temujanji nt. Mcm sy nurse suruh makan iron tablet 2 biji tp bila tnya doc, doc suruh makan sebiji

Msuk 3bln d galak kn mkn obimin 😊