Folic acid

Hye nk tanya.. kandungan 15week ni korang mkn folic acid brpe mg?.. doc xbgi sy mkn 5mg sbb dh mkn new obimin.. tpi dlm tu cuma ada 1mg je..cukup ke 🤔

3 Balas

last week pun saya ada tanya doktor saya perlu makan folic acid lagi ke? doktor cakap since saya dh makan obimin tak perlu makan folic acid dah. tapi kalau nak makan boleh je cuma tak perlu amek folic acid yg 5mg tu amek yg 400mg je. Act dalam obimin tu pun dh cukup ☺️

Nurse kk bagi saya makan zincofer je, & takpayah makan folic acid lain dah… kite pun follow je😆

Yup cukup, sy mkn zincofer pun ada 1mg folic acid dlm tu

1y ago

normal pregnant 1mg pun dh cukup awk, 5mg hanya kalau doc yg suruh tu pun sbb ada risiko