Should be 8 weeks 4 days , tapi semalam scan hanya nampak kangung kecik je 😢 It normal mommy?

Help me 😢

Should be 8 weeks 4 days , tapi semalam scan hanya nampak kangung kecik je 😢 It normal mommy?
5 Balas

Normal sis sbb kadang2 tarikh tu kita kira dari last period .. tp bila scan masih baru sbb tu xnmpak or kantung masih kecil .. sama mcm sy scan masa 6 week due date 18/8/23 scan plk tadi petang due date jadi 27/8/2023 plk🤦😂 sbb doc pun susah nk agak ukuran saiz janin dngn scan n tarikh last period berbeza hahah

saya 6 minggu tak nmpk kantung. admit ward sbb suspect pregnant luar rahim. alhamdulillah hari last kat ward doc check balik baru nmpk kantung. kecik je mcm awak punya. nnti lepas 2 minggu dia akan membesar. skrg 8 week pon baby tak nmpk lagi

1y ago

Terima kasih awak . Nnti sye repeat scan balik ❤️❤️❤️

hi sis dr mesti akn bg tarikh repeat scan..kdang2 pesenyawaan kita xsma dgn time LMP..xpaa nanti lagi 2 3 minggu repeat scan Inshaa Allah size dy berubh..sis jgn stress positif jee..doa bny2..folic acid jgn tinggl..

Kena rajin bertanya pada doc tentang perkembangan baby kita waktu kita checkup / scan. Klu tak memang kita akan memikir macam2 dan risaukan baby kita. Klu doc ckp baby ok, sis tak perlu risau, insyaAllah baby mmg ok.

Lain orang lain tumbesaran kandungannya.