quiry

Helo mommy's.. boleh tak share macamana tanda2 atau rasa sakit nya keguguran tu? Sy kena diagnose missed miscarriage.. Bila scan baby ada tapi denyutan belum ada.. Klu kiraan manual sy 10mggu dah tapi scan baru 6mggu 6hari.. So DR bg tempoh 2mggu untuk dtg check denyutan.. Tapi malam semalam sy ada rasa skt bhgn bawah perut yg mcm d cucuk.. sakit tu sampai dekat bawah pinggang.. sakit nya lah smpai sy berpeluh2.. tp x pendarahan teruk berlaku..

5 Balas

klu gugur 10 minggu kndungan kcik lg rasanya sakit mcm senggugut kot.. sbb mse sy miscarriage 11 weeks darah klua sminggu then ttiba perut sakit xsmpai 5 mnit trus keluar kantung mcm telur ayam.. xpecah lg.. lpastu nt sakit lg,, da lpas klua darah2 ketul2 bru legaa..

Pgalaman sy sblm ni masa alami kguguran.. Sakitnya sperti contraction jg..rasa sperti mnunggu bukaan..bla time dah konsisten 5 minit skali dtg sakit yg myucuk2,mmg tu tanda2 janin nak dkt kluar laa tu..

Sye sakit mcm sengugut terok.. Beserta kluar darah.. Selagi tak kluar kantung selagi tu sakit die😭

For me rasa sakit tu mcm contraction.. first mild pain.. lama2 sakit tu kerap.. every 5min.

biasa dge kawan cerita rase mcm sakit sggugut teruk