Adakah saya keguguran?

Saya nak tanya ada tak ibu² yg penah alami mcm sy. Pergi scan kali pertama dkter ckp bru dlm 8weeks and dah ada denyutan jantung.. Tapi tdi sy prgi scan kali kedua dkter ckp baby msih 8weeks baby nya mcm x mbesar and xde nmpak denyutan jantung.. and dkter sruh dtg lgi 2mnggu tgok mcm mna. Tapi saya x ada rsa sakit@keluar darah ke apa. Saya terus trfikir sy keguguran ke mcm ni? #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

ay tak pernah alami tapi seelok nye sis tngu lg dua minggu untuk scan semula ..kadang2 bila scan tu x sama dngn tarikh period kita .. yg penting jgn fikir yg bukan2 fikir yg baik2 insya Allah semoga ada rezeki untuk awak sis ..

1y ago

amin .. semoga ada rezeki untuk awk ..

saya pernah alami. masa check sepatutnya dah 8weeks tapi still 6 weeks. so doktor simpulkan tu silent miscarriage. so doktor kata dia akan turun sendiri. untuk situasi puan, apa2 tunggu keputusan doktor.

1y ago

terima kasih sis. Doakan sy kuat utk terima knyataan ni

bukan nak menakutkan awak, tp saya pernah dalam situasi mcmni. setiap kali scan baby tak ikut weeks.. last2 at 15weeks baby saya meninggal dalam rahim. just prepare mentally, mana tau ada rezeki awak

1y ago

terima kasih sis sudi kngsi pngalaman. hrap² sy semkin kuat mnerima knyataan ni