Sakit perut bawah pusat

Sy baru 4weeks.. normal ke sakit perut dekat rahim.. kdg dekat perut? Sy x perna rasa senggugut so taktau sngat rasa sakit tu.. Rasa mcm sakit memulas pun ada.. sakit mencengkam pun ada.. sakit smpai bole terjaga masa tidur 😭 tp on off la.. sakit dlm 15 min mcm tu.. ada tak perna rasa mcm sy tapi normal.. biasanya berapa lama sakit perut ni berterusan? #pleasehelp #FirstTime

4 Balas

Sakit mencengkam & boleh buat terjaga dari tidur tu mcm agak KUAT jugak eh sakitnya.. sakit sgt tak awak rasa? kalau sakit sgt sampai awak tak tahan, better ke emergency utk checkup.. biasanya utk sakit perut di awal kehamilan ni, takdelah sakit mana pun.. cramp manja2 saja ~ apa kata awak pegi emergency & monitor if ada keluar pendarahan sekali ye.. salah satu sebab sakit sgt sampai tak tahan simptom ectopic.. semoga awak & kandungan awak sihat2 saja

1y ago

okey, just monitor rasa sakit tu.. if sakit berlebihan, sila direct ke emergency yaa..

Biasanya cramping ni dia sakit x teruk sngat. And skejap2 je. Takde smpai memulas2 camtu. Ni experience saya la. Pastu masuk 5-6w dah xde cramp dah. Kalau rasa x selesa sngat blh ye pg check. Yela risau ektopik je. Kalau check awal2 maybe tube masi blh diselamatkan kalau btul ektopik. Tp moga dijauhkan la.

1y ago

Ok sis noted.. harap2 sbb salah makan ja.. baru2 ni makan pedas2.. sbb dia mcm 1 mlm sakit pastu awal pagi mesti membuang.. then ok dah.. 🥲

Sya hari tu pun sma jga sakit dkt area sna.. Lps tu ada bleeding sikit.. Tapi dah jumpa dokter da bgi ubt apa semua OK suda la utk 2 ari, lps ja 2 ari tu trus sya bleeding smpi skg ni la.. Pendek kata sya miscarriage..

1y ago

Maaf sis.. semoga kuat.. sy takde bleeding.. cuma tu la sakit memulas mcm berangin.. harap2 ok la & x masalah serius..

better check dengan doktor ya sis. kawan sy dapat tau pregnant, tapi awal kehamilan sakit perut sangat sangat, pergi klinik check rupanya luar rahim.

1y ago

🥹 takutnyaaaa.. risau sangat.. sy belum bgtau husband.. sbb takut terlalu excited.. pernah chemical pregnancy sblm ni.. huhu..