kencing manis

Helo momies.. Ada tips ka mcm mana mau kasi normal bacaan gula ni.. Sy baru2 minum air gula..results sy 8.3? kencing manis suda saya?

2 Balas

Bersenam. Bila mengandung penghasilan insulin sgt2 rendah disebabkan faktor hormon. Bila kita bersenam gula dlm badan dapat digunakan secara lbh cepat oleh badan, maka menyebabkan penurunan gula yg cepat dri dlm badan! sy fanily history mmg kencing manis alhmdulillah dri sy bujang smpai mengandung anak pertama sy amalkan bersenam sprti cardio, strength training. ternyata benefit nya untuk jnge panjang. Hb sy pn sblm mengandung 12.2 dan mse mengandung pn sama kekal. Dr kata sy makan supplement sbb Hb cantik result cantik. tp sy kata tak ambk supplement amalkan gaya hidup sihat dan bersukan shje

Banyak kan makan terung dengan bendi .. minum air limau kasturi selepas makan . tanpa gula minum sejuk2 sedap ..