Tolong sy kawan2

Hb sy 9.7 . Boleh tak ajar tips mommies buat utk naikkan hb . Doktor bg zincofer mkn 2 kli sehari. Semoga sesuai dengan saya.

62 Balas

sy pun dpt zincofer,sblm ni xnaik hgb sbb mkn wktu pagi krn mkn breakfst x sabar mganggu penyerapan vitamin,so sy tukar mkn zincofer waktu mlm sblm tdur brsama air limau kosong, alhamdulillah hgb naik cantik!

4mo ago

betul. sy buat macam ni menjadi. nurse pun suruh minum air limau atau makan buah yg vitamin c. better yg masam sebab nk elakkan muntah. elakkan minum susu serentak dgn zincofer. kalau ambil susu pagi, ambil zincofer waktu malam. kalsium boleh halang zincofer bertindak balas. jadi xberkesan.