Bacaan HB

Hb sy 10.8 ok ke x? masa dorg check td x de ckp apa pun.. lupa pulak nak tnya ok ke x.. 10w5d 1stbby

14 Balas

Rasa nya rendah ...sbb Saya check masa kandungan 23minggu HB dari 12.8 turun pi 11.7 pun nurse dh bising risau bagi kesan dkt baby sbb masa tu klu HB terus2 down nanti risau jantung baby belum sempurna tertutup..sis Amal kn mkn jamu batu, buah naga Dan bayam, Dan nurse akan tambah pengambilan ubat tambah darah dari 1biji kena mkn 2biji sehari, mudah2an Naik balik mcm Saya...Saya punya skrg maintain je HB sekitar 13.

Boleh rujuk ini.. Normal range of haemoglobin in adults. When not pregnant: 12 to 15.8 g/dl or 120 to 158 g/L1st trimester of pregnancy: 11.6 to 13.9 g/dl or 116 to 139 g/L 2nd trimester of pregnancy: 9.7 to 14.8 g/dl or 97 to 148 g/L 3rd trimester of pregnancy: 9.5 to 15 g/dl or 95 to 150 g/L

Misi ckp 10.5 ke ats masih dlm tk prlu risau sgt.. Tp ttp kena usaha naikkan hb smpai 11 supaya time brsalin nnti tkut kalau brlaku tumpah darah ke.. Tk prlu tmbh darah org lain.. Dlu2 kalau hb 10 dianggap normal.. Tp zmn skrg klinik ttpkn hb 11 bru normal tuk pmpuan pregnant.

10.8 hb low sis... saya mule2 buka buku hb 10.8 skrg alhamdullillah naik 11.1 tapi xtahu la checkup bulan 11 hb ok ke tak

Normal 11.0 ke atas, tp tu pun dah kira low.. try la makan kurma, sayur2 hijau, ayam, daging bagi naikkan hb ye..

Rasa dorg bg chance sbb baru 10w. Hehe. Sy 11 tepat pun doc bebel. Nasib baru ni dh naik 11.4

11.0 ke atas baru okey..sebab baby ni makin besar,...dua org kot yg perlu...

Biasa kene 11 dan keatas kalau tak nurse bising

Hb bacaan mst 11 ke atas..baru cantik

tak okay tu sis, rendah tu..