Bacaan HB..

Kalau HB 11.7 tu kira x ok ke?? Sbb nurse cakap x ok.

17 Balas

ok je hb 11 kalau awal2 hb bwh 10. tp cek mula2 kalau dah hb atas 12+ kene pastikan mantain atau lg tinggi. kalau turun kire tak ok lah. mcm sy hb dari awal mmg rendah 9.8 gitu, bile naik 11 tu kire nurse kata ok.. skrg 11.8, 11.9 gitu je. tak pernah lagi hb sy 12 lebih 😅

Sy dr 12 turun 11.4 pastu 11🤭 masa makan obimin..nurse tny gak ada skip x..mmg xde siap minum dgn lemon..pastu tukar pil iron n vit sesatu..baru naik balik 11.7 skrg🤭 nurse ckp cun..tp masa turun nurse ok je nsht mkn kerang dll utk tmbh jgn hrp ubat je kateny..

Saya bru checkup, sama hb saya 11.7, so sya tanya doc okey takk, dia kata okey, tapi drop dri sblum ni laa. Masih lagi continue dgn maltofer 1 biji satu hari, doc tak tmbah dos pulak.

11.7 tu ok lagi cuma hb awak berada di atas pagar la. Kalau di bawah 10 baru dikira low hb. Mgkin nurse risau awak low hb sbb kan nak dkt² 10 dah.

mgkn nurse tu risau hb awk turun..klu awk silap mkn or terlupa mkn ubat hb blh turun + awk pn baru 28w..jauh lg perjalanan nk ke hjung tu..

11.7 kira masih ok, tp dianggap sangkut2 laa. Nurse masih tulis guna pen hitam d buku pink, 10.9 dan kebawah nurse akan tulis guna pen merah.

1y ago

Sy taktahu la nak cakap mcm mana.. agak terkejut pun ye jgk. Kalau HB bawah 10 tu sy faham la kalau dia cakap x ok kan. Susah betull Klu dpt nurse strict ni

11.7 tu okay lah awak. Memang ada certain kk strict. Saya pun dah 28w 10.8 je. Every 2 weeks kena pergi kk. Redha jelah 😅

klau atas pagar tu mmg nurse prefer "takutkan" kita je supaya kita lebih alert lepas tu. kdang ada ibu2 yg xjujur

Minimum hb utk pregnant mom 11 klu x salah. Saya 11 nurse masih tulis guna pen hitam, klu bawah 11 baru pen merah 😂

1y ago

Sy x thu la apa masalah nurse ni. Sy terkejut bila dia cakap camtu. Ade je benda x kena. Sakit pun ada jugak kadang haha

Nurse sy ckp hb 11.5 keatas dikira ok. Mcm sy 11.4 ok je dia ckp cuma nk lagi baik nk tgi lagi😂