tips minum air gula

Hb rendah n berat naik mendadak.. bg tips minum air gula.. agak2 tggi mna gelas air gula tu.. first baby.. first time ???

2 Balas

tips sy minum . sy minum je trus tnpe memikir kn rse air gula tu dn sekian2 . skli minum je xd nk benti2 nt lg lmbt nk abis kn lg pekat rse kt tekak . klau fikir kn tu yg bole trloya plak kt situ . lps minum trus msok kreta baring . xnk gerk sne sni . dlu prtama kali minum xtau lg bole loya n munth . gerak la sne sni skli tekak rse loya . temunth kt klinik tu juga . pstu kne minum ari lain lg skli . 😅

Sebenarnya byk yg denga cite ntah ape2 je. Tidak la teruk mane air gula tu. Depends pada org jugak dgn mind set. Benda tu 250ml. Mmg pekat gula sbb kepekatan dia konstan sama satu malaysia nk tgk camane respon body nk cerna gula tu. Pegi awl pagi klnik supaya perut x angin sbb puasa lama, air gula mintak suam2 dgn misi, kita nk mnum baru dia bancuh biasa, lepas tu ikut la nk mnum sekali teguk ke, slow2 ke, ambik feel rasa dia cmne dlu. Kalu rasa xleh slow2 ambk nafas dlm2 teguk skaligus jgn fikir. Sy mnum sikit2 slow2 telan. Sbb kalau muntah kira failed kena mnum lg skali. Good luck!