Assalamualaikum,nak tanya. Apa perlu buat ye kalau dah makan makanan yang kaya zat besi tapi hb low

Hb low nak buat macamana?

6 Balas

saya minum najeehah goat milk memang bagus untk hb low,kawal gula dalam darah..hb saya skarang cantik 12.5..x mcm beberapa bulan sebelum ni..menag teruk sgt²..lepas amal minum susu najeehah gold hb saya cantik jaa..alhamdulillah...try cari kt TT ada tu..sebab saya beli kt sana..

3d ago

ha ah..ok sis..xda rasa lantoh pun..sedap pun sedap...try lah..

kalau boleh dapatkan zincofer dari doctor. mkn ubat dgn air limau/sunquick lepas sejam makan berat. elakkan kafein atau susu sebelum atau selepas mkn zincofer.

kalau mcm sye last choice mmg kene masuk cosmofer , then brulah hb naik sikit2 . selagi xmasuk cosmofer mkn la bnyk mne tinggi zat besi mmg xjalan 🤣

sy makan iron folic amway + vitc amway, alhamdulilah dari 11 naik sampai 12.5,

Sis try minum sunquick . Sbelum tu try delima .

ubt mkn on time x? and cut caffeine x

1w ago

last resort masuk drip ubat if semua dh buat. hb akn naik.