hb low

Hb low ade tips tk nak naikkan hb ?

41 Balas

Minum susu ibu/supplement dari klinik (e.g zincofer/iberet) / makan buah jambu

Makan makanan yang banyk mengandungi zat besi. Semak buku check up sis. Bnyk senarai makanan yg boleh naikkan hb.

Saya pun hb rendah, then ipar saya bg saya cuba jus delima dari amway. Harini checkup hb saya 12 ke atas.

Sya makan jambu batu. Dari hb 13.4 hh skrg naik 15.6. Hehe.

4y ago

mkn brape kali sis ?

Sy hb klau tidak 11.minum horlick terus naik 13.1..misi pon puji..

4y ago

Horlick jenis ape

Saya selalu makan kismis,lagi2 bila esok nk g KKIA checkup.Hb plg rendah 11.5

Makan kerang, delima, Jambu batu... Kurangkan masam2,teh kopi pun X elok untuk Hb rendah

Iberet..even bau ubat tu kuat tp mmbantu menaikkan hb..sy 2 minggu skali check up hb sntiasa naik

Sy mkn peria katak or mkn jambu batu...tp org x same sis...yg penting kurangkan caffeine...huhu

Minum susu moeder.... Hb naik.. nnt anak lahir pun xda kuning...

4y ago

Tp saya minum moeder.. xdea function utk saya..