Berapa Kekerapan penyusuan susu formula untuk bayi 3 bulan

Hati sya risau ni anak first jadi sya tak ade pengalaman. Nak tanya kakak2 dlam ni. Kalau bayi susu formula full macam bayi sya umur 3 bulan dia susu 6. 7 sekali. Sya da cuba bagi 2 jam sekali dia x nak.. Bila betul2 haus baru dia minum susu..

3 Balas

sekali minum berapa auns?baby kencing ok?(kurang air warna kencing kuning pekat/merah muda). susu formula lambat hadam. if baby ok,dalam tempoh 6-7hours x ada nangis.no need to worry.

3y ago

4onz. Kencing ok warna kuning. Berak pun ok cuma susu tu dia x nak sngat ke dia kenyang. Sya x ade pengalaman jadi terus risau bila sya tanya baby org lain 2 3 jam dah susu. Sya ade bagi juga selang 2. 3 jam bila malam ja smpai ke subuh masa dia mamai dia minum tapi bila siang dia celik ja mata. Dia x nak minum selang 2 3 jam