BAYI KURANG BERAK

Hai..salam..sya nk bertnya normal ka baby 2 bulan berak 2/3 hari sekali??sudah tukar pelbagai jenis susu formula..sya xda susu badan.. risau baby x berak..tolong bantu saya..terima kasih

1 Balas

Texture/colour najis okay tak? Baby ada meragam ke atau biasa je.

12mo ago

Baby sy mmg 3 hari bru berak sekali. Pnh bawa ke klinik mula2 tu sbb sy risau. Lg2 sy first time mom. Tp anak x meragam, perut pn x keras, setiap kali berak mmg penuh pampers, x keras dan punggung pn x merah. Smpai je klinik, anak trus berak. Then sy observe, setiap hari ketiga mmg akn berak. Sy 2 kali tkr susu, last2 kembali ke susu yg sama. Mmg rutin dia mcm tu dah. Msa tu umur dia bru 3 mggu. Skrg dh 2 bln. Bila appointment sy bgtau dr kat kk. Dr ckp just monitor klau ada apa2 yg abnormal or ank x selesa. So far, mmg rutin berak anak sy mcm tu.