Saya first mom harap2 yang berprngalaman bantu share pengalaman ya.

Hai smua baby sya nk msuk 9 bulan 13.9 ni. Lpas tu sya nak prepare la susu formula utk dia sbab dah dpt kerja. Skrg anak sya full bf . So nk tanya senang x nak cri susu baby yg sesuai dgn bayi umur mcm baby sya ? Atau kena mintu suggestion dari doktor ? #SeriusTanya #ingintahu

2 Balas

Tak boleh nak agak sebab pemilihan susu formula ni memang kena try and error. Ada yang sekali cuba, terus serasi. Ada yang sampai 5-6 kali cuba baru jumpa yang serasi. Saya suggest awak mula dengan packaging yang kecil dulu. Lepas tu pantau reaksi alahan baby, jika ada.

Sy try yg dr murah dulu …baru ke mahal..kadang yg mahal xserasi…ank sy minum duth baby je yg murah dr dulu x pernha tukar..xde mslh pun..ad bgutau berat susah naik tp ank sy 8bln dah 9.5kg..alhamdulillah x kurus pun..kna try n error