kantung kosong

Haritu sy dah scan utk kali ke 4 dan doktor mmg sahkan takde janin dalam kantung sy.. masa pegi vagina scan pon sama... Doktor suruh sy tunggu 2 minggu utk tunggu kantung gugur sendiri... Ada tips x mcm mana nak permudahkan proses penguguran kantung ni? Now sy hnya kluar spotted , string blood je. Tp x banyak.. tkut juga sy.. kalau lmbt sgt dr suruh direct d&c je. Ada tips x?

9 Balas

Oh kalau dah keluar spotted dah tak lame tu.. Mngkin 2,3 hari ke smnggu. Sy dulu dr sahkn kantung kosong mnggu ke 6 lg. Mnggu ke 8 dtg check pun tetap same n size pun same. Dr suggest biar die gugur sndr je. Spjg tu tu sy xde spotted pape smp la mnggu ke12. Dlm mnggu ke 12 br sy gugur. Rase die Mcm senggugut je maybe sbb kecik lg br mnggu kn.