URI

Harini scan 28weeks nak tengok keadaan bby. Lepas doktor scan, cakap size bby okay. Bby aktif. Kuat menendang pula tu? lepastu scan uri. Doktor kata uri dekat bawah. Saya macam blur? Apa uri kat bawah. Sebab firstime kan hahaha. Doktor panggil doktor satu lagi. Diorg cakap uri saya dekat dengan bawah. Saya masih blur. Cuma doktor cakap takpelah saya adjust appoinment awak dgn doktor pakar saya ya. Ada ke mommy2 yg kat dalam ni sama kes dengan saya? Effect sangat ke kalau uri kat bawah? Atau any suggest supaya saya lebih berhati hati?

URI
48 Balas

Uri kat bawah ni halang laluan baby nak bsalin nnt. Kalau sampai 38weeks uri masih di bawah, kna czer sbb xde cara lain. Saya first baby cmtu. Sblom czer, kna warded start 34weeks smpai la tarikh plan czer sbb doc takot tibe2 heavy bleeding. Kalau heavy bleed, takot xsmpat sampai hosp utk selamatkan mummy n baby. Sbb tu kna warded awal smpai bsalin.

4y ago

No prob sis. Semoga dipermudahkan urusan bsalin nnt. Make sure x bersama dgn suami, xangkat berat2, x byk bjalan, turun naik tangga byk kali. Bykkan rest ye