URI

Harini scan 28weeks nak tengok keadaan bby. Lepas doktor scan, cakap size bby okay. Bby aktif. Kuat menendang pula tu? lepastu scan uri. Doktor kata uri dekat bawah. Saya macam blur? Apa uri kat bawah. Sebab firstime kan hahaha. Doktor panggil doktor satu lagi. Diorg cakap uri saya dekat dengan bawah. Saya masih blur. Cuma doktor cakap takpelah saya adjust appoinment awak dgn doktor pakar saya ya. Ada ke mommy2 yg kat dalam ni sama kes dengan saya? Effect sangat ke kalau uri kat bawah? Atau any suggest supaya saya lebih berhati hati?

URI
48 Balas

Bahaya sbb boleh berlaku pendarahan yg banyak kalo x berhati2, pastu risiko pendarahan masa bersalin. Pastu kalau x naik2 jugak confirm czer sbb dah tutup laluan baby nak kuar. Tapi 28w still boleh naik ke atas insyaAllah sbb adik ipar pun dah naik atas balik mase 36w.

4y ago

Urut x dibenarkan kalau uri kat bawah. Salah 1 risiko gak tu.