URI

Harini scan 28weeks nak tengok keadaan bby. Lepas doktor scan, cakap size bby okay. Bby aktif. Kuat menendang pula tu? lepastu scan uri. Doktor kata uri dekat bawah. Saya macam blur? Apa uri kat bawah. Sebab firstime kan hahaha. Doktor panggil doktor satu lagi. Diorg cakap uri saya dekat dengan bawah. Saya masih blur. Cuma doktor cakap takpelah saya adjust appoinment awak dgn doktor pakar saya ya. Ada ke mommy2 yg kat dalam ni sama kes dengan saya? Effect sangat ke kalau uri kat bawah? Atau any suggest supaya saya lebih berhati hati?

URI
48 Balas

Maksud uri kat bawah tu, uri berada dekat laluan baby nak keluar. Boleh refer gambar yg ketiga. Sepatutnya kedudukan uri kene berada dia bahagian atas. Incase kalau uri still tak naik ke atas. Kemungkinan laluan baby nak keluar tertutup n baby boleh lemas. So kene czer tak silap. Saya masa scan 28 weeks alhamdulillah doc cakap uri dah kat atas. Saya selalu urut perut menghala ke atas. Banyak kan cakap2 positif dgn baby n tidur tinggi kan sikit kaki dari kepala dan badan. Lapik bantal bawah kaki. Doa bebanyak moga uri naik ke atas nanti.