Checkup dengan doktor

Harini ke kk mood sikit kacau sebab sorang doktor ni. Kita datang awal pagi sebab minum gula pastu sementara nak ambil darah yang 2nd time, letak buku nak jumpa doc. Tapi doc sidai kita sejam oi sedih betul. Perasan jugak orang yang lambat letak buku tapi diaorg masuk dulu. Why? Saya bukan nak racist doc indian tau tapi dari first pregnancy ada checkup dengan beberapa doc indian kat kk dengkil ni asyik nak psycho patient je. Tak baik tau. Tak kesah la patient tu tak ambil perancang ke, tak ambil booster ke, itu kan pilihan. Selagi orang tu rasa dia mampu (bak kata nurse kat kk sungkai) just go on. Masa before bukak buku jumpa doc kat klinik aiza elok je doc tu sangat positive tau dia yang semangat scan perut semua bagitau rahim semua elok cantik tapi bila scan dgn doc kat kk dengkil ni adoi la bukan menyenangkan hati patients, lagi menyusahkan hati orang ada la. Kita ni dari nak share itu ini dengan doc kan jadi takde mood tau hilang kata kata just iya kan je ape dia cakap hm 😔

2 Balas

sy pun pernah kena mcm ni .. tpi waktu tu dtg appointment dgn doktor utk scan sahaja betul2 scan xda cek lain ... masa appointment kena bgi jam 9 so 8.45 tu dh sampai register semua last2 kena pggil nk dkt jam 12 .. jam 12 tu pla dorg cakap dorg rest so kena dtg balik jam 2 ptg 😂 ..

Bukan ikut no giliran ke? Tak pernah pula sy check up kt kk hatta lps minum air gula boleh terus letak buku tunggu turn sbb sistem kk skg semua guna no giliran.

2y ago

Tula awk kk kat sini pelik sikit bagi no giliran tapi tak follow pun. Sebab patient dari berbagai tempat datang ramai giler pastu klinik pulak kecik sempit tak tahu kenapa kerajaan tak upgrade kemudahan kat situ sedangkan tahu bertahun dah patient ramai tak sesuai dgn situasi sekarang