Dah 40week tapi tak bersalin lagi :')

Harini dah 40week tapi tak ada tanda nak bersalin lagi. Due septutnya harini 25/9 doctor bagi tempoh sampai 1/10 (kalau tarikh ni sama la dgn birthday saya 😅). Anak first. Aktif je berjalan sana sini pun dah tapi baby tak nak keluar lagi. Doa segala urusan saya dipermudahkan ya. Semoga doa baik2 dari kalian berbalik pada kalian juga ❤️

25 Balas

Jgn risau sis..sy pon brsalin bln 1 ari tu pon lbih seminggu dri tarikh due. Spttnya 7/1 tpi sy brsalin 14/1. Lps dri trikh due tu hri² kne g klinik misi nk cek tgk. Alhamdulillah brsalin normal tnpa induce..sbb nya 13/1 tu hri nk kna msk wad..pagi² subuh trun tnda dgn sndri nya. Trus pgi pac trus admit. Doc bg msa 24hrs klau xde tnda brsalin kna induce. Alhamdulillah pagi 14/1 tu ade tnda contraction kuat. Sis ckp je dgn baby..usap² perut ckp² dgn baby smbil² slawat. 😊 Smga Allah prmudhkan urusan bersalin sis dan smga baby dan mommy selamat dan sihat hendakNya. 🤲🏻