Dah 40week tapi tak bersalin lagi :')

Harini dah 40week tapi tak ada tanda nak bersalin lagi. Due septutnya harini 25/9 doctor bagi tempoh sampai 1/10 (kalau tarikh ni sama la dgn birthday saya 😅). Anak first. Aktif je berjalan sana sini pun dah tapi baby tak nak keluar lagi. Doa segala urusan saya dipermudahkan ya. Semoga doa baik2 dari kalian berbalik pada kalian juga ❤️

25 Balas

saya dulu pun 40w5d baru bersalin , tapi alhamdulilah tak kena induce or apa semua lah 😅 tak apa sis enjoy je dulu perjalanan time pregnant ni . insyallah allah akan permudahkan segala urusan sis .

2y ago

Alhamdulillah seronok dgr, rezeki tu! Yep yang penting kita enjoy the journey kan 🥰 inshaAllah Amin tq sis ❤️🤲🏻

semoga di permudahkan bersalin ye mommy, jika kena serah diri, harap be strong and prepare emosi sebab induce is veryyyyyyy sakit yakmattttttt...rasa mcm nak tendang org rasa....haha

2y ago

Itulah, ramai kata sakit yakmat kan sis. Harap sgt dpt active labour tak perlu induce. InshaAllah mudah mudahan Amin! 🤲🏻

saya pun dh 40weeks tapi tkda tanda untuk bersalin lagi 🥲 macam macam dh saya buat

2y ago

hehe tula tengah sabar menunggu

Sama. Esok kena serah diri, nak tengok dulu apa yang patut dilakukan. Doakan saya selamat bersalin

Boleh induce tak? Anak saya pun induce kerana air ketuban mula keluar tapi tak ada contraction

2y ago

Tak pasti, sebab saya mmg tak ada tanda2 lagi sis. 1/10 mungkin induce la kalau masih takde tanda lagi.

semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti...amin...byk2 zikir & selawat ❤️

sye dulu bersalin ank pertama 41week. bykkn berjalan and buat senaman ringan

Sama due dgn sy. Blm brsalin lagi jgk. Dh dpt tarikh kena serah diri. Ank first jgk

2y ago

Takpe, kita strong ok and fikir baik2 inshaAllah sampai masa baby keluar la kan. Hehe semoga dipermudahkan urusan kita Amin!

Selalu kalu sebih 40hari ni baby ye kuat dan cergass👍👍

semoga dipermudahkan urusan bersalin sis ye 🥰

2y ago

Amin InshaAllah sis, tq so much ❤️