Due 2/12 tapi dah bersalin 1/11 🤣 (35weeks 3 days)

Al-kisahnya pergi hospital sbb kena gastrik. Dah muntah 6x since pukul 3pagi-10pagi.. esoknya pegi hospital, check bukaan dah 3cm..😂 kena la Tahan ward.. lepastu contraction start sakit dgn kerap.. esoknya dktr kata bersalin terus since dh ada progress..pukul 11 pagi kena tolak labour room since bukaan dh 4cm.. sampai Lr doktor induce drip.. bukaan dh 6cm doktor pecahkan air ketuban… bila dh 7cm tu dh xtahan sakit sampai tahap mengigil so kita mintak pain killer.. pastu dr 7cm-10cm terus ada bukaan less than 30mins.. doktor srh teran, 2x teran keluar la baby girl seberat 2.36kg at 35weeks 3 days.. pengalaman bersalin no 2.. alhamdulillah tanpa gunting & koyakkan & tanpa jahitan🥰🥰 Allah mudahkan Alhamdulillah..

Due 2/12 tapi dah bersalin 1/11 🤣 (35weeks 3 days)
4 Balas

wahhh tahniah sist....selamat brpantang,rzki jga Ni utk sist sbab baby kluar awal,xdelah sist susah payah lagi bwa baby bump ke sna sni..Alhamdulillah❤️

bestnye...baby kecik xde jahit. klo besa kompem kne jahit..bby sy 3.7 siap kne potong lg sbb bby besa😢 sakit amat

Slamat berpantang sis. Bestnya kluar awal. Saya yg due 13/11 ni pun takde tanda lagi 🤣 Alahai..

6mo ago

sy due 15/11 pon takdak tanda lg

tahniah sis, slmt berpantang❤