SELAMAT BERSALIN 37w3days

Alhamdulillah saya selamat melahirkan anak saya pada 37 minggu 3 hari. Baby boy 3.4kg, bersalin secara normal. Di HSA, JB Saya turun tanda (bloody show) pada 19/11/2023 5pm. 11pm datang hosp, check bukaan dah 3cm. Warded. 20/11/2023 - 5pagi check bukaan dah 4cm terus dr tolak masuk labour room, 8pagi check bukaan dah 6cm terus dr suruh ready untuk bersalin. 10pagi dah 9cm. Ready utk teran! Haha alhamdulillah baby keluar 11am. Satu jam saya berusaha teran. Susah sangat untuk first mom mcm saya ni. Saya dah selamat discaj hosp pagi ni. 21/11/2023. Saya doakan yg menunggu hari tu, dipermudahkan. Doa banyak2 dan belajar ilmu meneran dan curi nafas betul2. 🥲🙏

SELAMAT BERSALIN 37w3days
18 Balas

Tahniah sis.. semangat baby tu 37minggu 3.4kilo.. sy sekarang 3.7 minggu juga.. tapi belom turun tanda..selamat berpantang

tahniah sis..same dengan saya..da 37 minggu 2 hari..x ada tanda2 lagi..pujuk2 jugak baby ni🥹hritu scan 36 week da 2.8 kg..

thniah sis.slmt brpntg.. last scan sblm brsalin anggrn bby brp berat sis ,compare dgn wktu bersalin.tepat x atau beza byk

5mo ago

Masa 36w5days -3.2kg Bersalij 37w3days -3.4kg

wah bestnya alhamdulillah. tahniah sis. sis belajar pernafasan dari mana? sy pun first mom ni

Hi nak tanya , labour room HSA bawak brg apa je ye utk baby ? Btw , Selamat berpantang.

5mo ago

Okay2 nampak. Thankyouuu sis ☺️ berdebar jugak ni first mom tktaw pape lg dgn menunggu hari je ni nak bersalin 🥲

Nanti saya pun bersalin HSA due 04/12/23 serah diri sebab ada gdm 😄

5mo ago

kalau gdm bukan on ubat , sllunye nurse akan ikut tarikh due date asal .. Klau gdm on ubt or insulin 37 week mmng kne serah diri awal ..

Saya 37weeks 4days ni dok pujuk baby kluar awal 🥹🥹🥹🥹

selamat berpantang sis. sy 37 minggu 4hari belum ada tanda² lagi

tahniaa sis..moga kmi jga seprti sis muda bersalin...

Alhamdulillah, happy for u sis . Selamat berpantang 🫰🏻