Peluang untuk preg?

Hari nie hari kedua sy subur. Tapi dua hari lepas sy dh bersama dgn suami. Kalau sy x bersama hari nie?? Ada peluang nk lekat x?? Sbb suami sy kata dia penat. Air mani pon x sempat nak refill katanya 🤭🤭 sbb dh dua hari berturut2 bersama

Peluang untuk preg?
14 Balas

dlu mula2 kawin sye kerap bersama tak lekat jugak, last skali dalam sminggu tu sye bersama 3 kali shja, selang2 sehari tanpa guna opk, sbb stiap kali guna opk sye x pernah jumpa yg positive, 😅 Last2 sye redha je. Alhamdulillah tanpa opk sye lekat jgk lpass ttc 8 bulan☺️

tu depends on quality air mani. sy dlm 3 hri positive 2, 3, 4 January but 3 January pling terang line dia. dh bersama 2 &4 January sbb 3 January penat. pastu masa period date, dtg juga period 😕 smpai dh penat nk TTC lagi..

1y ago

amin sis harap kita sama2 pregnant bula nih🤲🤲🤲🤲

kerap bersama kualiti sperm kurang, selang 2 3hari.. sperm boleh hidup beberapa hari kat dlm, tawakal & berdoa ya.. Cuma jgn stress² , terlalu fikir, terlalu penat.. makan pun jaga..

1y ago

Cm saya , saya ttc 1 thun , sbb saya dua kli gugur .. cm2 cubaa smpai stress , saya mula belajar redha bnyak kn doa , bile start org hina ckp msih tk ad anak bulan dpn nyaa sayaaa rasa bdn lain sngt bile check upt positif , kuasa tuhan allah nk kitaa beljar bersabar dan redhaa .. skrg 26 mnggu da saya

Sperma yg sihat boleh hidup 5 hari dlm rahim.. sy skarang da pregnant 8 bulan dan kami bersama 3 hari sebelum sy subur.. inshaallah boleh lekat

bersama sblm, hr subur dan slps hr subur utk dptkan air mani yg berkualiti.. hari2 nt air mani tu cair dan sperma xdpt nk berenang pun

saya time opk terang je bersama . lepastu da takde . Alhamdulillah pregnant , insyaallah ada rezeki . tawakal dan berdoa je okay .

1y ago

aamiin. harap ada la rezeki kali nie. ank 1st dh 4thun. hari sabtu ahad dh bersama, klu hari niex bersama xpe la kan?

Selang sehari pun bole sis .saya buat mcm tu .alhamdulillah pregnat ..semoga sis dikurniakan rezeki mengandung ..aaaminn

kalau ada rezeki, tak ke mana. bersama hari2 pun boleh menyebabkan sperma kurang kualiti.

1y ago

itu la. ada gak pkir mcm tu. smlm dh bersama. harap sperm tu masih boleh berenang ke telur la. bukan apa, sy x pernah dpt hari subur bnyk hari mcm nie. dulu ank 1st, 1 hari je subur. tpi alhamdulillah lekat. harap kli ni lekat jgk

Klau saya , saya selang seli .. smpai dpo 5 or 6 tk ingt .. pastu stop ..

Kalau dah rezeki InshaAllah lekat, sperma kan boleh hidup dlm 5 hari

1y ago

aamiin. hrap sperm smlm boleh berenang lagi utk hari nie