Bersama Dengan Suami

Hai.. Sy pregnat dh 19 weeks.. Lately, sy bersama dgn hsbnd, vagina sy jd kering..susah sgt nk msukkan zakar hsbnd sbb vagina sy xdak air lgsung.. Kenapa ya? Normal ke preggy mom bila bersama dgn hsbnd, air xda? Kesian kt hsbnd, sbb dia nak.. Dh dkt 3 mggu dh mcm ni.. Seblum ni ok je..air byk.. Ada x kt sini ada mslh mcm sy?

20 Balas

Beli durex( saucy steawberry gel) kat watson ke ..untk melicinkan .. dan kerap kan minum air masak .. macam saya penah kering jugak pastu esok kerap minum air masak malam tu ok dah alhamdulillah time time awal2 pregnant jugak .. skrng nak masuk 5 bulan husband sgt faham n sabar yela wife nye pregnant kan ☺

Hormon pregnant biasalah.. Stiap org xsama beza2.. Mcm I xde pulak msalah ni but terlebih air pulak😂😂 cuma nafsu tu kurang ade nk bersama suami walaupun suami nk😂😂asyik nk menolak jer.. Kcian jgk... Alhamdulillah suami memahami katanyer kcian die fhm keadaan wife die😂😂

Hormon bebeZa2 kan sis....sy skg da 9weeks...tp lain macam sllu nak ngan suami..sllu suami yg mulakan ni sy pula mulakan....hormon 😂😂 risau juga sllu .. Sbb lps bsma kluar kputihan pink2 & coklat.... Ermmmm

5y ago

Tu la sis..tkut

Orng mngdung memg mcm tu.. Hormon orng mngdung kn lain.. Sy lagi lah dri awal mngdung xbesama lngsung nsip suami paham.. Die kte kesian tgk sy mcm letih.. Skrg 36 minggu dh..

Hm..ni kena refer doc lah sis..bukan semua wanita lubang nya sama ada yg emas,ada yg silver ada yg tembaga..setau sya wanita preg ni tak kering,akan ada cecair .

its take time nak dapat nafsu then nak keluarkan air. sampai kekadang kita penat dulu tp suami tak puas. slow2 action. suruh suami pakai pelincir.

Pernah alami masa trimester ke2..but now, alhamdulillah..dh kmbali normal..😂 hormon dh stabil blik kot huhu

Saya pun sama lah sis , langsung air takdd keluar , kering je , bila dah masukkan rasa sakit pulak

5y ago

@anonymous dh try korek kt dlm ke??? Keputihan ni mmg tk meleleh.. dia berkumpul dkt dlm je.. sy pon ingt sy xde keputihan waktu tu..

kurang nafsu susah kita nak keluarkan air tu or guna pelincir haa

Normal kot sis, perubahan hormon.. Sy pn cmtu jugk., bru 8week..