konfius

Hari nie first time makan iberet dari kk. Ubat tu kena makan sebelum kita makan. Lepas satu jam muntah. Memang kan muntah ke lepas makan ubat tu ?. Atau lambat sangat makan something lepas makan ubat tu??

8 Balas

Makan iberet kene gap 2 jam selepas or sebelum makan..susu wajib elak minum bsama iberet sbb die akn neutralkn fungsi iberet tu..utk penyerapan terbaik ambil iberet dgn jus oren.sunquick pom ok..elok mkn sblm tido.so, kl nk tido kol 10,lasttt makan pukul 8mlm..logikny knape ambil sblm tido sbb ms tido kite xpikir da nk muntah ke ape lps mkn ubat tu😆

4y ago

2jam sebelum ataupun 2jam selepas mkn sis. Gap tu bg 2jam.

Biasanya either 1jam before or 2 jam lepas makan.. makan ubat dengan jus oren spy mudah serap & kurangkan mual. Tips nurse kk bagi. . Sebab if mommy muntah, xdapatla zat vitamin tu da.. rugi

Minum dgn air sirap sis. Tak pun cuba makan sebelum sebelum tido. Iberet mmg baik utk naikkan hb. Cuma bau ubat tu x seberapa nak thn

Tq mommy2. Sya kan cuba ikut tips yang diberi 😀

Sy pun makam iberet coz HB low sgt 9 jerr.. Sy makan iberet 2jam selepas makan.. Sy makan iberet pastu terus minum yogurt bliss nestle strawberry or minum air oren.. Sy checkup 2minggu sekali..Alhamdulillah HB naik cantek dah.. Mula 11.. Pastu 2minggu berikut naik jadi 12 lak..

Ada orang cakap makan ubat dengan air oren.

Sya byk2 ubat tmbh dr iberet jer yg sesuai tp still hb masi low

minum dgn air oren utk kurgkan mual sis.. sy mcm tu..